Zde může být vaše reklama.

Nadýchala přes 4 promile Žena se opila, pak způsobila nehodu

Žena se opila, pak způsobila nehodu

foto: pcr.cz

30. 06. 2022 - 14:42

V letních vedrech současných dnů je nutné dodržovat pitný režim. Ovšem v případě řidičů by mělo jít o tekutiny bez alkoholu. Na to se nedala pozor jedna řidička. Naštěstí jen materiální škodu předběžně za 120 000 Kč způsobila svojí nezodpovědností 42letá žena, která poslední červnovou středu v Lutíně odpoledne sedla za volant vozidla značky Renault pod vlivem alkoholu.

Následky jejího nerozumného jednání mohly být daleko závažnější. Podezřelá řídila uvedené auto v obci Lutín ve směru od ulice Slatinická na ulici Olomoucká. Na tříramenné křižovatce přejela do protisměru, kde se rohem vozidla střetla s levým bokem protijedoucího vozidla Mitsubishi. Při nehodě se alkoholem posilněná žena lehce zranila a vozidlem rychlé záchranné služby byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci.

U obou řidiček byla provedena dechová zkouška, kdy u jedné byla negativní a u druhé byla pozitivní. Řidička renaultu nadýchala 4,51 promile a při druhém kontrolním měření 4,25 promile. V nemocnici byl u ní nařízen odběr krve, protože se vlivem svého zuboženého stavu nebyla schopna podepsat. Na místě přišla o řidičský průkaz. Událost se v současné době šetří policisté z dopravního inspektorátu a byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další články