Zde může být vaše reklama.

Mají další zkušenosti Volejbalistky VK UP Olomouc uhrály v Lize mistryň dva sety

Volejbalistky VK UP Olomouc uhrály v Lize mistryň dva sety

foto: Petr Pelíšek

05. 02. 2021 - 15:42

Tři zápasy s velmi silnými soupeřkami sehrály na turnaji Ligy mistryň volejbalistky VK UP Olomouc. Hanačky v nich dokázaly uhrát dva sety, mladý tým tak získali další zkušenosti. A rychle se musí přepnout, už o víkendu hraje Final Four domácího poháru.

V prvním utkání hrály Hanačky proti domácímu Chemiku Police. Prohrály ve třech setech. „Soupeř na nás vlétl, nám se nedařilo na přihrávce a v důsledku toho ani na útoku. Ve druhém setu už jsme se osmělili a dílčí úspěch byl blízko. Získat aspoň jeden set jsme moc chtěli, bohužel se opět ukázalo, že tyto týmy jsou někde jinde. My musíme ještě hodně zapracovat především na servisu a přihrávce. Ve třetím setu nám opět uletělo několik příjmů a bylo po nadějích. Budeme bojovat dál a doufám, že se vše sejde tak, abychom alespoň toho dílčího úspěchu dosáhli,“ řekl olomoucký kouč Petr Zapletal.

Následoval duel s italskou Novarou, v tom se povedlo Olomoučankám vyhrát jeden set. „Určitě bych se chtěl radovat ze zisku našeho prvního setu, bohužel však zároveň vnímám zklamání z toho, že jsme mohli mít jeden bod, možná i dva. Ve druhém a čtvrtém setu jsme byli lepším týmem, v polovině toho čtvrtého jsme ale nedohráli dva míče a pustili soupeře do koncovky, což je s takovými týmy vždy vražedné. Až na výbuch ve třetím setu, za nějž ale hráčky příliš neviním, protože nás v něm Italky doslova rozstřílely servisem, se hrál moc pěkný volejbal. Holkám bych chtěl za výkon a nasazení poděkovat,“ řekl trenér VK UP Petr Zapletal.

Druhý turnaj hlavní fáze Champions League zakončily volejbalistky UP utkáním proti ruské Kazani. A stejně jako o den dříve s Novarou předvedly sympatický výkon, za který byly odměněny ziskem alespoň jednoho setu. „Bylo to podobné utkání jako s Novarou, dva sety byly z naší strany horší a dva velmi dobré. Škoda třetí sady, kdy nám to uteklo v koncovce. Celkově ale vnímám tento zápas i celý turnaj pozitivně, mohli jsme vyzkoušet mladé hráčky a některé varianty a teď už vím, že když se nebude dařit, tak s tím mohu z lavičky něco udělat. Kazaň byla někde jinde blokařsky, my jsme si zase pomohli servisem, který nám tentokrát vycházel. Za přístup chválím celý tým a jmenovitě chci vyzdvihnout mladou Lazárkovou, která opět ukázala, že může být velkým příslibem,“ řeklkouč VK UP Petr Zapletal.

Nabitý program nedá Olomoučankám oddechnout ani po jejich konci na evropské scéně. Už v neděli se tým představí na Final Four Českého poháru v Teplicích. V semifinálovém utkání, které začíná v 15.00, bude olomouckým soupeřem družstvo Sokola Šternberk. Zápasy o konečné umístění pak budou na programu o den později.

Výsledky VK UP Olomouc
VK UP Olomouc - Grupa Azoty Chemik Police 0:3 (-12, -23, -17)
Rozhodčí: Kaiserová (Francie), Szabo (Maďarsko). Čas: 68 minut.
VK UP Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídaly: Lazárková, Šmídová, Kneiflová.
Police: Kowalewská, Strantzaliová, Kąkolewská, Brakočevićová, Grajberová, Wasilewská, libero Maj-Erwardtová. Střídaly: Łukasiková, Baijensová, Mędrzyková, Bałdygová.

VK UP Olomouc - Igor Gorgonzola Novara 1:3 (-15, 22, -8, -23)
Rozhodčí: Mezöffy (Maďarsko), Michlicová (Polsko). Čas: 98 minut.
VK UP Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libera Kulová, Zilbermanová. Střídaly: Kneiflová, Šmídová, Lazárková.
Novara: Chirichellaová, Hancocková, Bosettiová, Bonifaciová, Smarzek-Godeková, Daalderopová, libero Sansonnaová. Střídaly: Populiniová, Herbotsová, Zanetteová, Battistoniová.

Dinamo-Ak Bars Kazaň - VK UP Olomouc 3:1 (18, -22, 21, 15)
Rozhodčí: Michlicová (Polsko), Szabo (Maďarsko). Čas: 93 minut.
Kazaň: Fedorovcevová, Korolevová, Kadočkinová, Kotikovová, Konovalovová, Popovová, libera Podkopajevová,. Střídala: Birjukovová.
VK UP Olomouc: Schlegelová, Madsenová, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, libero Kulová. Střídaly: Šmídová, Lazárková, Kneiflová.

Další články