Zde může být vaše reklama.

Chyby a špatná ofenziva Sigma se trápí dál, padla na jihu Čech

Sigma se trápí dál, padla na jihu Čech

foto: dynamocb.cz

03. 06. 2020 - 19:51

Po pauze, kterou nikdo nechtěl a ani si ji nepřál, pokračovala FORTUNA:LIGA duely 27. kola. Pro fotbalisty SK Sigma Olomouc to znamenalo cestu do jižních Čech k zápasu s Dynamem České Budějovice. Na Střeleckém ostrově Hanáci prohráli o dvě branky a klesli v tabulce do skupiny o sestup.

Trenér Radoslav Látal avizoval po domácí prohře se slabou Příbramí změny ve složení základní sestavy a nakonec se tak také stalo. Ve srovnání s prvními dvěma utkání pro korona pauze udělal hned čtyři změny. Jedna byla vynucená, levý bek Michal Vepřek měl stopku na jeden zápas za čtyři žluté karty. Jen na lavičce zůstali dosavadní hráči základu Mojmír Chytil, Šimon Falta a Martin Sladký. K utkání necestovali Kryštof Daněk, Miloš Buchta, Jakuby Yunis a Jáchym Šíp, scházeli také Václav Pilař, který naposledy chyběl pro svalové zranění a Martin Nešpor, který se po zranění vrací zpět do pohody a včera hrál přípravu za béčko proti Přerovu.

V úvodních minutách utkání byla aktivnější v červených dresech hrající Sigma. Ale nějakou velmi brzkou vyloženou šanci se vytvořit nepodařilo. V 5.minutě domácí zblokovali střelu Breiteho a Sigma kopala první roh zápasu. Nic z něj nebylo, ale následoval druhý. A ten byl nebezpečný. Z voleje zakončil levačkou Beneš, naštěstí pro domácí přestřelil, bylo to z tutové pozice. V 10.minutě došlo také na první roh domácích, ovšem olomoucká defenziva neměla nějaký zásadní problém. O pět minut později zkoušel hlavičkovat po centru zprava González, ale v souboji s protihráčem mu chyběly centimetry. Po dvaceti minutách hry začalo v Budějovicích pršet. Nebezpečnosti to nepředalo ani jednomu z týmů, brankáři nemuseli řešit žádné ošemetné situace. Ve 26.minutě Sigma poprvé střídala, místo Víta Beneš, zřejmě zraněného, nastoupil Jan Štěrba. Obraz hry se ale neměnil, bojovalo se převážně ve středu pole bez větších šancí. A tak první půlka skončila bez branek.

Také druhou půlku začala Sigma aktivně. Před Julišem odkopl zadák míč v poslední chvíli, pak byla dobrá střela Kerbra z deseti kroků sražena obráncem. To domácí byli úspěšnější. V 50.minutě olomoucká defenziva zaspala. Čavoš byl nepochopitelně naprosto volný ve vápně a nedal Mandousovi šanci. Po hodině hry mohli domácí přidat druhou branku. Naštěstí pro Sigmu přečíslení tři na dva skončilo slabou střelou Brandnera. V 65.minutě poslal trenér Látal do hry dva čerstvé ofenzivní hráče, Juliše s Hálou nahradili Chytil a Falta. Ale bohužel pro Hanáky, ani to nebylo něco, co by nějak zásadně zlepšilo jejich ofenzivu. Takže Dynamo v klidu kontrolovalo hubený náskok. A deset minut před koncem domácí udeřili podruhé. Závar před olomouckou brankou ukončil Kladrubský a bylo to o dva pro Budějovice. A tak také utkání skončilo.

Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 2:0 (0:0)

Branky: 50. Čavoš, 80. Kladrubský. Rozhodčí: Julínek – Hock, Novák. ŽK: Jemelka, Beneš. DIváků: 120.

Č. Budějovice: Drobný – Čolić, L. Havel, Talovierov, Kladrubský – Čavoš, Havelka (65. Kulhánek) - Brandner, Šulc, Mršić (53. Ledecký, 57. Mészáros) – Schranz. Trenér David Horejš.

SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Beneš (26. Štěrba), Jemelka, Kerbr – Hála (66. Falta), Breite, Greššák, Houska, González (82. Zahradníček) – Juliš (66. Chytil). Trenér Radoslav Látal

Další články