Zde může být vaše reklama.

Dohrávali v deseti Sigma doma s Jabloncem remizovala

Sigma doma s Jabloncem remizovala

foto: Petr Pelíšek

07. 03. 2020 - 16:26

Utkání 24. kola FORTUNA:LIGY fotbalistům SK Sigma Olomouc nevyšlo na tři body. Nad Jabloncem na Andrově stadionu vedli brankou Lukáše Juliše. Ale když byl sedm minut před přestávkou vyloučen záložník González, dohrávali Hanáci v deseti. Nakonec se jim podařilo vybojovat bod.

Sigma chtěl po středečním poháru znovu nad Jabloncem vyhrát. A vykročila k tomu správnou nohou. Branka Chytila ještě po přezkumu na videu neplatila pro ofsajd, ale ve 25.minutě už se v závěru po přímém kopu prosadil Juliš a Sigma vedla. Komplikace pro Hanáky přišla devět minut před koncem. González sundal zezadu před šestnáctkou Doležala a dostal za to žlutou kartu. Situaci přezkoumalo video a bylo z toho nakonec vyloučení. I v deseti mohla Sigma ještě v prvním poločase rozhodnout. Hanáci šli sami na brankáře, jenže tutový brejk pokazila špatná přihrávka Greššáka, kterou vystihl brankář Hrubý. Po přestávce se Sigma i v oslabení snažila o ofenzivu a aktivitu, Jablonec zase o tlak. Mnoho šancí k viděni nebylo. Za hosty Pleštil přestřelil, pak za Sigmu Vepřek zakončil po centru Hály zprava na zadní tyčce jen slabě. Patnáct minut před koncem se Jablonci povedlo vyrovnat. Ale více už se nestalo, takže duel skončil nerozhodně.

„Vstoupili jsme to zápasu celkem dobře, jak jsme si naplánovali. Jablonec na nás byl dobře připravený, na naši rozehrávku. Ale zvládli jsme to. Dali jsme gól, první poločas byl z naší strany dobrý, až na tu situaci, po které byla červená karta. Pak jsme mohli dát na dva nula, zápas se tam lámal. Ve druhém poločase jsme se zatáhli do bloku. Měli jsme šanci, soupeř jednu tutovku a břevno. Ale hráčům jsme poděkoval, nemám jim co vyčítat,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

„Jsme rádi, že se nám povedlo uhrát bod, i když jsme hráli v deseti. Z mužstva cítím nějakou nervozitu, což je pro mě nepochopitelné, není k tomu žádný důvod. Po středečním poháru jsme si některé věci rozebrali, ale bohužel se něco z nich znovu zopakovalo. Doufám, že se z toho co nejdříve probereme,“ řekl trenér Jablonec Petr Rada. „Gól, který jsme inkasovali, to jsou situace, které mě mrzí, to lze uhrát a ubránit. Nechci říct, že by Olomouc hrála špatně, ale nic si nevypracovala. Všechny nebezpečné situace jsme jí nabídli sami,“ podotkl Rada.

SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 1:1 (1:0)

Branky: 25. Juliš - 75. Hämäläinen. Rozhodčí: Hocek – Koval, Vitner. ŽK: Juliš – Hübschman, Krob. ČK: 38. González. Diváci: 3155.

SK Sigma: Mandous – Látal, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Hála (81. Zahradníček), Houska, Greššák, Chytil (86. Kerbr), González – Juliš (62. Falta). Trenér Radoslav Látal.
Jablonec: Hrubý – Holík, Jugas (73. Hämäläinen), Plechatý, Krob – Pleštil (74. Matoušek), Hübschman, Považanec, Pilík – Chramosta, Doležal. Trenér Petr Rada.

Další články