Zde může být vaše reklama.

Vyhrály venku Házenkářky DHK Zora zabraly v lázních

Házenkářky DHK Zora zabraly v lázních

foto: Petr Pelíšek

01. 12. 2022 - 15:32

Házenkářky DHK Zora Olomouc odčinily domácí smolnou prohru s pražskou Slavií v Lázních Kynžvart. Hanačky tam zabodovaly naplno, rozhodující náskok vybudovaly už v prvním poločase.

Zoru čekal třetí těžký zápas v řadě. Hanačky do něho nevstoupily nejlépe. Po úvodní brance soupeřek se jim sice povedlo otočit, Kuxová pak ale neproměnila sedmičku a domácí hráčky se dostaly do vedení 4:2. Od patnácté minuty se však výkon hostů zlepšoval. Zora nejprve třemi brankami v řadě otočila a do přestávky si vypracovala solidní pětgólový náskok. Druhý poločas se Olomouci povedl nastartovat skvěle. Za deset minut soupeři povolila vstřelit jen dvě branky, zatímco se sama prosadila pětkrát. Nakonec se Hanačkám povedlo o dvě branky zvítězit..

„Utkání se mi hodnotí velmi dobře. Jsem rád, že náš výkon měl vzestupnou tendenci. Potřebovali jsme si to potvrdit po povedených zápasech se Slavií a v Mostě. Sáhli jsme si na dno svých sil, tři čtvrtiny zápasu jsme vedli, jen v závěru kvůli neproměněným šancím jsme dali soupeřovi šanci utkání zvrátit. Koncovka byla hodně nervózní,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

Kynžvart – DHK Zora Olomouc 24:26 (9:14)

Nejvíce branek: Dvořáková 9, Königová 3, Patrnčiaková 3, Bezrukova 3 – Závišková 6, Jansová 5, Machačová 5. Rozhodčí: Hájek, Kozler. Sedmimetrové hody: 4/3 – 5/3. Vyloučení: 2:1. Diváci: 150.

Další články