Zde může být vaše reklama.

Přípravné derby Holice doma prohrála o gól s Uničovem

Holice doma prohrála o gól s Uničovem

foto: Petr Pelíšek

05. 06. 2020 - 21:46

Fotbalisté divizního 1. HFK Olomouc odehráli dnes doma na umělé trávě přípravné utkání proti třetiligovému Uničovu. Po bezbrankovém poločase skončil duel výhrou hostů jednu branku.

Uničov měl prakticky celé utkání územní převahu a neustále se tlačil do zakončení. Holice se snažila zlobit z brejků. Ale v prvním poločase žádný gól nepadl. To se změnilo až ve druhém poločase. Nejprve hosty poslali do vedení Ambrozek a Purzitidis, za Holici pak v závěru snížil Hornych.

„Škoda pro všechny aktéry, že jsme museli hrát na umělce, zkazilo nám to počasí. Ale bylo to dobré i na umělce. Soupeř z vyšší soutěže ukázal kvalitu na míči, ale myslím, že jsme mu byli dobrým sparingpartnerem. Zápas splnil účel v této fázi přípravy, je to lepší, než jenom trénovat. Zase nám to ukázalo nějaké slabé stránky, ale byly tam i dobré věci, jsem spokojený,“ řekl trenér 1.HFK Olomouc Jiří Derco.

„S výsledkem spokojený nejsem, ale s tím, že ve hře byly prvky, které jsme chtěli, ano. Hlavně v prvním poločase to bylo především o nás, jen jsme neproměňovali šanci. Měli jsme tam spoustu náběhů z boku, věci, co jsme dělali v týdnu v tréninku, to tam všechno bylo. Bohužel jsme nedávali góly,“ řekl trenér SK Uničov Dušan Žmolík.

Další zápas hraje 1.HFK ve středu proti SK Sigma U 19, Uničov má na programu další utkání v pátek v Olomouci proti SK Sigma B.

1.HFK Olomouc - SK Uničov 1:2 (0:0)

Branky: 85. Hornych – 70. Ambrozek, 79. Purzitidis. Rozhodčí: Silný – Křepský, Ehrenberger.
1.HFK: Machalický – Krumpolc, Krejčí, Mi. Vyskočil, Mazouch, Laštůvka (53. Němec), Spurný, Kotůlek, Hornych, Stoklasa, Regec (53. Svrčina). Trenér Jiří Derco.
SK Uničov: Uvízl (46. Kalina) - Purzitidis, Bala, Krayzel, Můčka - Ambrozek, Vasiljev, Svoboda - Kasal, Krč, Vichta. Střídali: Komenda, Bača. Trenér Dušan Žmolík.

Další články