Zde může být vaše reklama.

Těsná porážka Hokejisté HC Olomouc s Hradcem prohráli

Hokejisté HC Olomouc s Hradcem prohráli

foto: Petr Pelíšek

24. 09. 2021 - 20:22

Hokejisté HC Olomouc hráli dnes zápas 7. kola extraligy doma proti Hradci Králové. Po bojovném a dobrém výkonu východočeskému soupeři podlehli těsně o gól.

Zápas pro Moru nezačal úplně dobře. Hrála se teprve 3. minuta a hosty poslal do vedení Blain. Domácím chvíli trvalo, než se z úvodního mírného šoku probrali. To přišlo v 11. minutě. Dujsík si krásně vybruslil do střelecké pozice a parádní bombou srovnal. Pak hrála Olomouc přesilovku, ovšem využít se ji nepovedlo. Což ale nemuselo Hanáky moc mrzet, protože šli do vedení. V 16. minutě si našel puk u tyčky Krejčí a splnil svoji normu, tedy skórovat v každém zápase. Náskok ale do šaten Mora neudržela, za Hradec srovnal Cingel. Ve druhé periodě se bojovalo o každou píď ledové plechy, ale skóre se dlouho neměnilo. A to ani po téměř dvouminutové přesilovce pět na tři, kterou Mora hrála. Hosté se dokázali obránit. A pak měli dalšího vyloučeného. Ovšem znovu se dokázali ubránit. Jak Hanáci skončili druhou třetinu, tak začali i tu třetí. Opět měli přesilovku, tentokrát čtyřminutovou. Ale zase jim to moc nešlo. Naopak se zadařilo. V oslabení ujel Perret a hosté podruhé v utkání vedli. Chvíli na to hrál Hradce čtyřminutovou přesilovku. Přečkali ji bez úhony. Stejně tak další oslabení sedm minut před koncem. Čtyři minuty před vypršením řádné hrací době se pak hrálo čtyři na čtyři.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Dujsík (Klimek, Řezníček), 16. Krejčí (Kucsera, Ondrušek) – 3. Blain (Lalancette, Perret), 19. Cingel (McCormack, Smoleňák), 42. Perret. Rozhodčí: Šír, Kubičík –Ondráček, Hynek. Vyloučení: 4:7. V oslabení: 0:1. Diváků: 4511.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Čachotský, Klimek, Kunc – Burian, Knotek, Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Hr. Králové: Lukeš – Nedomlel, Blain, Šalda, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Cingel, Jergl – Kevin Klíma, Lev, Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – Pilař, Koukal, Lamper.

Další články