Zde může být vaše reklama.

První zápas přípravy Házenkářky DHK Zora porazily doma Zlín

Házenkářky DHK Zora porazily doma Zlín

foto: Petr Pelíšek

30. 07. 2020 - 21:48

První přípravné utkání na nový soutěžní ročník odehrály házenkářky DHK Zora Olomouc. Doma nastoupily proti Zlínu. Po vyrovnaném začátku zápasu nakonec Hanačky zvítězily jasně 28:16. Další přípravné duely odehraje olomoucký tým příští víkend na turnaji v Šaľe.

Trenér DHK Zora Libor Malínek mohl být po první přípravě spokojený. „Mělo to opravdu nádech přípravného utkání. Jak Zlín tak my jsme šli do utkání z kondičního bloku. My jsme teď týden zavření na Zoře, máme soustředění, trénujeme třikrát denně. Takže myslím, že holky toho měly opravdu plné zuby. Rozjezd zápasu byl takový pomalejší, ale pak se to zlepšilo. Možná se projevilo to, že jsme měli silnější střídačku a Zlín utahali. Splnilo to účel, bylo to zase něco jiného, než ta dřina,‘“ řekl trenér Malínek. Během utkání svůj tým neustále vybízel k co nejrychlejšímu přechodu do útoku. „Kádr je hodně vyrovnaný, můžeme hrát na dvanáct hráče, posty jsou zdvojené. Tím pádem můžeme zápasy směřovat k tomu, abychom hráli kondičně, rychle, abychom z toho těžili v závěrech zápasů, kdy se rozhoduje. A rychlý útok, to jsou branky, které chceme dávat. Dnešní trend je rychlá házená, tak chceme hrát,“ podotkl.

Příprava olomouckých házenkářek zatím probíhá bez problémů. „Všechno je v pořádku. Zatím se nás nic nedotklo, obáváme se hlavně covidu, některé mančafty už s tím mají problémy. Nás to zatím nepostihlo a doufám, že ani nepostihne. Příprava probíhá podle plánu. Teď máme soustředění, příští týden navážeme dvoufázovými tréninky. Čekají nás dva turnaje, v Šaľe a pak doma Pohár Míru. To už se budeme připravovat herně, aby vše bylo na sezonu nachystáno tak, jak má,“ uvedl Malínek.

Předčasný konec sezony přípravu na tu novou nijak neovlivnil. „Začali jsme tak, jako minulé roky. Ano, byla tam velká pauza, od března až do začátku července. Začali jsme třináctého, jinak je to stejné, jako v předchozích sezonách,“ řekl Malínek.

Kádr DHK Zora se příliš nezměnil, jde jen o kosmetické úpravy. „Odešla Anička Patrnčiaková, to je nejvýraznější odchod. Ale myslím, že Terka Fryčáková ji plně nahradí, je to kvalitní křídlo. Nejvýraznějších příchodem je Terka Kubáčková z Veselí, která doplnila kádr a myslím, že síla na pravé straně bude větší. Jsou s námi i dvě dorostenky a ukázaly, že jsou schopné do zápasů naskočit, jejich zapojení bude určitě pozitivní,“ podotkl Malínek. Kariéru ukončila brankářka Lucie Rašková.

Další články