Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE: Těžký vstup do nadstavby proti Děčínu

BK REDSTONE: Těžký vstup do nadstavby proti Děčínu

foto: Petr Pelíšek

28. 01. 2022 - 14:30

Až v posledním kole přišli po porážce v Ústí nad Labem basketbalisté Děčína o účast ve skupině A1 a právě na Válečníky narazí hráči BK REDSTONE Olomoucko v úvodním kole nadstavby. Předchozí dva vzájemné zápasy v sezoně Hanáci prohráli a především domácí těsná porážka 84:85 hodně bolela. Do klíčové fáze Kooperativy NBL vstoupí tým 29. ledna od 18 hodin.

„Na minulost už nemyslíme, nebereme utkání jako nějakou odvetu. Soustředíme se na to, abychom podali kvalitní výkon a navázali na poslední vítězství. Hrajeme o záchranu a musíme být silní. Fyzicky i mentálně. Soustředění na hru po celých čtyřicet minut, bez ohledu na to, kdo proti nám stojí,“ říká trenér BK REDSTONE Miljan Čurovič.

Děčín v sezoně zatím vyhrál devět zápasů a ve skupině A2 je favoritem na vítězství a postup do předkola play – off z celkově deváté pozice. Na Olomoucko má náskok šesti výher. „Kvalita Děčína je zřejmá. Má zkušené české hráče i dobré cizince. A určitě bude hrát naplno, protože chce do předkola z co nejlepší pozice a na Ostravu mají Válečníci minimální náskok. Na půdě USK jsme ale ukázali, že se nemusíme nikoho bát a to chceme potvrdit také v naší hale,“ tvrdí Čurovič.

Do druhé fáze Kooperativa NBL půjdou basketbalisté povzbuzeni premiérovou výhrou na palubovce soupeře. Po dramatické koncovce udolali výběr USK Praha, což by mělo týmu pomoci. „Máme velkou radost, protože jsme tvrdě pracovali na tom, aby naše zlepšení přineslo nějaký úspěch. Konečně se to povedlo, je to skvělý impuls do dalšího tréninku,“ uvedl rozehrávač Nikolas Tomsick, který v Praze pomohl týmu dvaadvaceti body a především klíčovou trojkou v poslední minutě střetnutí.

Další články