
Josef Kovář: muž, který "opravuje" Olomouc
Dokončit Michalské schody a následně se pustit do dalších schodů, které vedou do Výpadu od…
22. 04. 2019 - 12:29
Tak jako si s Vánocemi spojujeme bramborový salát a kapra, i Velikonoce mají své vlastní jídlo, které se v rodinách k obědu jí. Jde o Velikonoční kopřivovou nádivku!
K její přípravě potřebujeme sůl, misku kopřiv, čtyři kusy vajec natvrdo, další čtyři vejce syrová, čtyři až pět rohlíků, mletý černý pepř, sklenku mléka, sto gramů anglické slaniny a tři sta gramů uzeného vepřového masa.
A teď už na přípravu! Kopřivy očistíme, natrháme a spaříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Maso nakrájíme na kostičky, slaninu na tenké plátky a vejce také na plátky.
Do rohlíků přidáme maso, kopřivy a podle chuti směs osolíme a opepříme. Zalijeme 4 rozkvedlanými vejci a promícháme. Chlebíčkovou formu vyloženou pečicím papírem pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny. Naplníme ji polovinou nádivky, poklademe kolečky vajec a zakryjeme zbylou nádivkou.
Kopřivovou velikonoční nádivku vložíme do trouby a pečeme ji zvolna asi 45 minut.
Upečenou kopřivovou nádivku podáváme s přílohou podle chuti. A jeden malý tip na závěr. Je dobrá teplá i studená.
-lub-
Dokončit Michalské schody a následně se pustit do dalších schodů, které vedou do Výpadu od…
Přemyslovice - Jen pár kilometrů od sebe stojí rozhledny na vrcholu Strážná u Přemyslovic a na…
Olomouc - Aktivní senioři se mohou hlásit do dalšího ročníku vzdělávacího cyklu Blízká setkání…
„Na krála, pantáto, na krála! Máme krála chodobnyho, na všecke strane obranyho, ale pře tym…
Český reprezentant a vícenásobný medailista z mistrovství světa v kulturistice Patrik Šerý slavil…
Olomouc - Spisovatelka Petra Prchalová spustila na platformě Donio kampaň na podporu vydání…