Lanýžové degustační menu

Velikonoční oběd? Kopřivová nádivka

Velikonoční oběd? Kopřivová nádivka

22. 04. 2019 - 12:29

Tak jako si s Vánocemi spojujeme bramborový salát a kapra, i Velikonoce mají své vlastní jídlo, které se v rodinách k obědu jí. Jde o Velikonoční kopřivovou nádivku!

K její přípravě potřebujeme sůl, misku kopřiv, čtyři kusy vajec natvrdo, další čtyři vejce syrová, čtyři až pět rohlíků, mletý černý pepř, sklenku mléka, sto gramů anglické slaniny a tři sta gramů uzeného vepřového masa.

A teď už na přípravu! Kopřivy očistíme, natrháme a spaříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Maso nakrájíme na kostičky, slaninu na tenké plátky a vejce také na plátky.

Do rohlíků přidáme maso, kopřivy a podle chuti směs osolíme a opepříme. Zalijeme 4 rozkvedlanými vejci a promícháme. Chlebíčkovou formu vyloženou pečicím papírem pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny. Naplníme ji polovinou nádivky, poklademe kolečky vajec a zakryjeme zbylou nádivkou.

Kopřivovou velikonoční nádivku vložíme do trouby a pečeme ji zvolna asi 45 minut.

Upečenou kopřivovou nádivku podáváme s přílohou podle chuti. A jeden malý tip na závěr. Je dobrá teplá i studená.

-lub-

 

Další články