Lanýžové degustační menu

Vaříme s Večerníkem: bramborový salát s lososem

Vaříme s Večerníkem: bramborový salát s lososem

foto: Lukáš Blokša

23. 12. 2020 - 09:30

Existuje spousta variant bramborového salátu, lidé do nich přidávají různé suroviny od fazolí až po vejce, my si dnes ale připravíme nejběžnější bramborový salát. A co si dáme k němu? Lososa.

Suroviny:
Brambory, mrkev, nakládané okurky, hrášek, petržel, celer, majonéza, sůl, pepř, citrón.

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce, necháme přes noc vystydnout a oloupeme. Pokrájíme na malé kostičky, vysypeme do mísy a přidáme najemno nakrájenou uvařenou zeleninu.

Vedle v misce si smícháme majonézu se solí a pepřem. Vše nalijeme na pokrájené brambory se zeleninou a opatrně promícháme.

Na kapce olivového oleje osmažíme lehce osolené filety z lososa a podáváme se salátem, můžeme zakapat citrónem.

Další články