
Velká Bystřice slaví 750 let, o městě se natáčí film
Velká Bystřice - Rok 2025 je pro Velkou Bystřici mimořádný – město slaví 750 let od první písemné…
foto: Lukáš Blokša
10. 11. 2021 - 14:25
Stylová, moderní, v hezkém prostředí, s usměvavým personálem a výborným a nápaditým menu. Tak má vypadat kantýna pro jednadvacáté století. A přesně takovou se rozhodl v Olomouci, v nově postavené budově Envelopa Office Center, otevřít michelinskými hvězdami ověnčený kuchař Roman Paulus. Před několika týdny své nové Bistro Paulus otevřel a snaží se uspět s neotřelým konceptem novodobé kantýny.
Paulus ve svém umění kombinuje kvalitní klasickou českou kuchyni s nápady, které během svého působení v kuchyních po celém světě nabral. Vše chce mít jednoduché, ale precizní. V bistru tak návštěvníky čeká na jedné straně tác a jídla na tabuli, na druhé straně pak stojí prvotřídní kvalita, nápad a zážitek v pohodovém prostoru. Není na to sám, šéfkuchaře v novém podniku mu dělá dlouholetý spolupracovník Petr Stoklásek.
Bistro vzniklo v rekordním čase. "Koncept jsme chystali déle než rok, abychom mohli Olomoučanům nabídnout zajímavý podnik nedaleko centra města s jednoduchým, ale barevným menu. Srdcem moderní kuchyně a výdejního prostoru bude velký grill, kde budeme pro zákazníky připravovat například kuřata, ryby nebo masa vcelku a ukrojíme jim porci přímo na talíř," zve k návštěvě Paulus.
Co podnik nabízí?
Denní servis začíná sladkými i slanými snídaněmi v 7:30 ráno, oběd je s výberem dvou polévek, několika jídel a nabídkou salátů a dezertů k dispozici mezi 11. hodinou a půl třetí. Celý den pak mohou až do půl páté odpoledne zamířit zákazníci za snacky, sendviči, dezerty, zákusky, kvalitní kávou, případně výběrem domácích čajů, limonád nebo i na další nealko i alko sortiment. Bistro nabízí i produkty sebou, například zavařené skleničky s trhanými masy, paštikami, škvarky.
Večery a víkendy mají patřit zážitkovým kurzům vaření, degustačním večeřím nebo soukromým akcím. Kuchyně i personál tvoří jádro nové cateringové společnosti - Lobster Catering by Roman Paulus.
Velká Bystřice - Rok 2025 je pro Velkou Bystřici mimořádný – město slaví 750 let od první písemné…
Olomouc – Kultovní prostor Olodvorek, který od roku 2020 oživil olomoucké Dolní náměstí, končí.…
Třiadvacátý ročník celostátní sbírky Zasukované tkaničky se odehrává ve středu 14. května. Lidé…
Olomouc - Populární venkovní areál letního kina v centru Olomouce po změně provozovatelů v pátek…
Olomouc – Šest mláďat vzácného siky vietnamského, který byl v přírodě před časem vyhuben, se…
Olomouc - Už za čtrnáct dní vypukne další ročník Olomouckého majálesu Univerzity Palackého, jehož…