Lanýžové degustační menu

Recept na výborné lívance

Recept na výborné lívance

26. 05. 2019 - 19:00

Při nedělním večeru je možná čas na lívance. A proto vám spolu s Hanáckým Večerníkem přinášíme recept na jedny opravdu výborné, kterými by nepohrdl ani světoznámý kuchař Jamie Oliver.

Na jejich přípravu budete potřebovat 3 kusy vajec, 115 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 140 mililitrů mléka a špetku soli.
 
A jak na přípravu? Jednoduše. Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte na hladké, husté těsto.
 
Z lehce osolených bílků vyšlehejte tuhý sníh. Opatrně vpravte do těsta. Příprava je hotová.
 
Rozehřejeme si pánev a usmažíme lívance. Stačí přelít smetanou. Lívance jsou krásně vláčné. Dobrou chuť.

Další články