Lanýžové degustační menu

Poděbrady budou fungovat celoročně, provozovatelé lákají na uzené dobroty

Poděbrady budou fungovat celoročně, provozovatelé lákají na uzené dobroty

30. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Oblíbená rekreační zóna letos poprvé neukončí s chladnými měsíci provoz. Otevřeno bude nyní na Poděbradech celoročně. Provozovatelé slibují, že se na terase začne vařit i kvalitnější jídlo než jen fastfood, na který byli návštěvníci doposud zvyklí. Doufají, že tahle změna sem přitáhne více lidí i mimo letní sezónu.

luneta banner

Poděbrady fungují jako relaxační zóna kousek od Olomouce. Stačí deset minut autobusem a návštěvníky čeká panenská příroda, žádná auta, ani hluk z města není přes koruny stromů slyšet. „Rád bych viděl, že tuhle příležitost lidé využívají. Aby si neřekli, jdeme toho psa zase vyvenčit jen do Sadů, ale zajeli za město a udělali si procházku po Poděbradech," říká provozovatel Jiří Holub.

Poděbrady budou letos poprvé otevřeny celoročně. Na terasu bude instalováno topení, aby mohla fungovat i v chladných měsících. Provozovatelé návštěvníky lákají především na uzené dobroty a čerstvé bagety. „Když jsem Poděbrady přebíral před pěti lety, snažil jsem se grilovat lososy, připravovat těstovinové saláty, filety a jiná jídla. Zákazníci ovšem vyžadovali párek v rohlíku," říká provozovatel Poděbrad Holub. I letos zatím převažovala na Terase fastfoodová jídla. „Snažili jsme se již tuhle sezónu připravovat i jiná jídla mimo fastfood. Vím, že to bude opět znít fastfoodově, ale smažíme tu řízky a sýry. Benefit spočívá v tom, že nejde o mražené polotovary. Také doplňujeme jídelníček o domácí polévky," říká Holub.

Máme vlastní udírnu, takže uzené pochoutky budou naší prioritou," říká. Dále chystají teplé polévky, krémy a také čerstvé bagety, které by byly připravovány přímo v restauraci Terasa. „Nebude se jednat o klasické bagety se šunkou a sýrem, ale nápady jsou například: trhané uzené maso s jablky a jídla, která se dělají ve světě. U nás sice zatím známé nejsou, ale věřím, že si je oblíbí i Češi," vysvětluje Holub.

Provozovatelé doufají, že se návštěvníci Poděbrad, což jsou v letní sezóně převážně rodiny s dětmi, naučí v podzimních měsících jíst i různorodější jídla. „Mě samotnému ten fastfood tady už strašně vadí, tak doufám, že i lidi ocení kvalitnější jídlo," říká Holub.

-kz-

Další články