
Josef Kovář: muž, který "opravuje" Olomouc
Dokončit Michalské schody a následně se pustit do dalších schodů, které vedou do Výpadu od…
07. 06. 2019 - 06:00
Před nějakými pěti lety byly v módě pro vysokou gastronomii hranaté talíře. Kdo mě kulatý, jako by nebyl. Pak jsem byl upozorněn na to, že tento trend už je pryč, a nyní je v módě servírovat jídlo do výšky. Smál jsem se, že chci do výšky guláš. Myslel jsem si, že je to dobrý vtip. Jenže v Moravské restauraci to dokázali.
Pravda je taková, že očekávání bylo ve stylu „a teď si dáme předraženou namašlenou bídu pro bohaté turisty“. Bylo to jinak. Kromě toho, že je guláš na výšku, je skutečně dobrý. Mimo pořadí denních menu jsme očekávali 40 minut čekání a potom v mikrovlnce ohřátou hrůzu, ale ono ne! - je to doopravdy vynikající. Masa je hodně, je perfektní a velice dobré, omáčka přímo skvostná. Trochu kulhají ty knedlíky, na nichž je efekt ohřátí poněkud patrný, ale to už nezkazí jinak vynikající dojem z celku, který nás doopravdy potěšil. Takhle dobrý guláš jsme už v recenzi dlouho neměli, a vřele doporučujeme, abyste těch tří stovek vlastně ani nelitovali.
Dokončit Michalské schody a následně se pustit do dalších schodů, které vedou do Výpadu od…
Přemyslovice - Jen pár kilometrů od sebe stojí rozhledny na vrcholu Strážná u Přemyslovic a na…
Olomouc - Aktivní senioři se mohou hlásit do dalšího ročníku vzdělávacího cyklu Blízká setkání…
„Na krála, pantáto, na krála! Máme krála chodobnyho, na všecke strane obranyho, ale pře tym…
Český reprezentant a vícenásobný medailista z mistrovství světa v kulturistice Patrik Šerý slavil…
Olomouc - Spisovatelka Petra Prchalová spustila na platformě Donio kampaň na podporu vydání…